تاریخ بروزرسانی: 26 فروردین 1403

باکتری

فهرست مطالب

باکتری ها

طبق نتایج یک تحقیق جدید، آلودگی هوا ممکن است موجب افزایش باکتری هایی شود که موجب افزایش عفونت های تنفسی شده و در مقابل درمان آنتی بیوتیکی مقاوم هستند. جولی موریسی، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه لستر بریتانیا، در این باره می گوید:«تحقیق ما نشان می دهد باکتری های که موجب بروز عفونت های تنفسی می شوند تحت تاثیر آلودگی هوا هستند و احتمالا ریسک عفونت را افزایش می دهند».

 مولفه اصلی آلودگی هوا کربن سیاه است که از طریق احتراق سوخت های فسیلی نظیر گازوئیل، سوخت های زیستی و زیست توده ها تولید می شوند. این تحقیق نشان داد که این آلاینده موجب تغییر شیوه رشد باکتری ها و نحوه تشکیل اجتماعات آنها می شود که می تواند بر نحوه زنده ماندن آنها در مجاری تنفسی و نحوه مقابله آنها با سیستم ایمنی بدن تاثیر گذارد.

ساختار باکتری ها:

باکتری ها موجوداتی ریز و میکروسکوپی هستند که در همه جا یافت می شوند. باکتری ها از طریق تقسیم سلولی تولید مثل می کنند، به عبارت دیگر آنها از وسط شکاف بر می دارند و دو نیم می شوند. تعداد باکتری ها در شرایط مناسب به سرعت افزایش می یابد. یک باکتری پس از ۲۰ دقیقه به دو باکتری و پس از ۴۰ دقیقه به چهار باکتری تبدیل می شود. تعداد آنها با گذشت دو ساعت به ۶۴ عدد می رسد. به این ترتیب پس از ۲۴ ساعت از یک باکتری، ۴,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ باکتری به وجود می آید.

اگر تکثیر باکتری ها به همین ترتیب ادامه پیدا کند، وزن باکتری های تولید شده ظرف ۷۲ ساعت، ۳۳ هزار برابر وزن کره زمین می شود. البته عملاً چنین امری غیر ممکن است؛ زیرا در این صورت آب و مواد غذایی به زودی در محیط زندگی آنها تمام می شود و دیگر نمی توانند تولید مثل کنند.

علاوه بر این، وقتی جمعیت باکتری ها زیاد می شود، آنها موادی مانند اسید، الکل و… تولید می کنند که برای خودشان مضر است و موجب کاهش میزان تولید مثل و افزایش میزان مرگ و میر باکتری ها می شود.

باکتری را در خاک، هوا، آب، بدن موجودات زنده و حتی درون پیکر سایر میکروب ها می توان یافت. باکتری ها بطورکلی به سه شکل مختلف یافت می شوند. برخی از آنها کروی شکل هستند و کوکوس نام دارند. به باکتری هایی که شکل میله ای دارند، باسیل و به آنهایی که مارپیچی شکل هستند، اسپیریل گفته می شود. عده ای از باکتری ها زیان آور و عده ای دیگر مفید هستند. باکتری ها عامل بسیاری از بیماری ها در انسان، گیاهان و جانوران می باشند.

بیماری هایی با منشا باکتریایی

بیماری هایی مانند سل، جذام، ذات الریه، سیاه زخم، تب مالت، دیفتری، وبا، اسهال، مننژیت، مخملک، کزاز، گلو دردهای چرکی، حصبه و سیاه سرفه توسط باکتری ها پدید می آیند، از سوی دیگر، بسیاری از باکتری ها مفید هستند و اثرات مثبتی در زندگی انسان دارند.

باکتری های تجزیه کننده مواد آلی و باکتری هایی که در تهیه مواد غذایی مثل نان، چای، کاکائو و ترشی ها مورد استفاده قرار می گیرند، از نوع مفید می باشند. انواع مواد دارویی، آنتی بیوتیک ها، اسیدها، الکل ها، واکسن ها و برخی از حلال ها را می توان به کمک باکتری ها تهیه کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

مقالات دیگر

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

شروع به تایپ کردن برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید.

اپلیکیشن های مسیریابی

ما را از طریق برنامه های مسیریابی زیر می‌توانید پیدا کنید.